Instruktör – Sebastian Palmdahl submission wrestling

Sebastian Palmdahl är en passionerad grappler och ansvarar för submission wrestling/nogi på GBG MAC (ingår i såväl MMA som BJJ utan extra kostnad). Han hjälper även till med Barn & Ungdomspassen i BJJ.

Sebastian startade sin kampsportskarriär 2003. Till att börja med tränade han muaythai och gick två amatörmatcher 2005 men blev sedan påkörd och var borta i två år.  Han började igen 2007 nu på GBG MAC IF. Det blev ett år innan det var dags för studier i Skövde. Han höll igång med träning på en lokal klubb som endast hade muaythai och submission wrestling. Det var där grapplingintresset började på allvar. Sebastian fokuserade allt mer på submission wrestling och tävlade första gången 2010. Han vann alla matcher fram till SM 2012 då han fick nöja mig med ett brons.

Efter högskolan började Sebastian jobba heltid och kunde inte träna på i samma utsträckning som innan. Han sa upp sig 2016 och startade eget och började träna mer regelbundet igen. Han tog sitt andra SM brons, följt av två SM guld och två SSWL-liga guld. Över åren har det blivit drygt 100 matcher i submission wrestling och BJJ.

För Sebastian är kampsport något som varje människa bör träna och uppleva och han har svårt att se sitt liv som komplett utan kampsport. I hans ögon är det fantastiskt att tävla i kampsport; det är en sport där man inte kan lyckas utan varandra, men där måste även prestera helt på egen hand när det är tävling.

Sebastian är systematisk i sin approach till instruktion och inlärning och han lär aldrig ut något utan sammanhang. Allt är sammanlänkat i system som alla börjar i en neutral position och slutar med seger. Han lägger många timmar på Jiu-Jitsu studier för att kunna leverera genomtänkta pass med en tydlig röd tråd. Han tar koncept och strukturer från erkända instruktörer såsom John Danaher, Lachlan Giles, Braulio Estima, Marcelo Garcia med flera och sammanlänkar dem.

Målet är att  få eleverna att känna sig säkra ute på tävlingsmattan. Att de ska veta att filosofierna som används oundvikligen leder till framgång på tävling så länge ”jobbet är gjort”. Eleverna ska veta vad som kommer hända härnäst och instinktivt reagera i olika situationer. Kunskapen som finns på GBG MAC och kvaliteten på tränare och tränande är enligt Sebastian på en nivå för sig själv. Resultaten talar sitt tydliga språk. Dessutom är alla medlemmar en del av en gemenskap.