Klubben där allt är möjligt

Barn & ungdomsträning

OBS under hösten 2023 kommer vi endast att ha en Barn & ungdomsgrupp och det blir i BJJ med träning två gånger i veckan, se höstens schema här.

BJJ har två olika barngrupper:
Barn & ungdom (9-14 år) har träningspass 3 gånger i veckan (se schema).
Miniorer (5-8 år)har ett träningspass i veckan (se schema).
Träningen fokuserar på lärande, träning och lek i en stimulerande miljö där man lär sig grundläggande och modern Jiu Jitsu för både motion och tävling. Om man tränar BJJ behövs även en kimono/gi (dräkt) efter några veckors träning. All träning sker barfota så skor behöver ej medtas. Sebastian Palmdahl är hjälpinstruktör för barn & ungdoms BJJ.  

Boxning för barn & ungdom (9-14 år) har träningspass 2 gånger (se schema). Under kontrollerade former lärs grunderna i boxning ut. Träningen är lekfull där rörelse, balans och kondition blandas med styrkeövningar. Träningen börjar alltid med uppvärmning och kan sedan innehålla teknikträning, skuggboxning, slag på mittsar samt träning på boxningssäck. All träning sker barfota så skor behöver ej medtas.

Thaiboxning för barn & ungdom (9-14 år) har träningspass 2 gånger i veckan (se schema). Under kontrollerade former lärs grunderna i thaiboxning ut. Träningen är lekfull där rörelse, balans och kondition blandas med styrkeövningar. Träningen börjar alltid med uppvärmning och kan sedan innehålla teknikträning, skuggboxning, slag och sparkar på mittsar samt träning på boxningssäck. All träning sker barfota så skor behöver ej medtas.

 

Vår barn & ungdomsträning tar influenser av kampsport, gymnastik och funktionell träning.
Det ger ditt barn en rolig och allsidig träningsform. Träning sker ofta i form av lekar med fokus på ökad kroppskontroll och koncentration.

Vårt mål med barnträningen är att förbättra kvalitéer som motorik, balans, koordination, smidighet och rumsmedvetenhet, men även en förbättrad inlärningsförmåga, självkänsla och trygghet genom träningen och det sociala samspel som träningen ger.

Vi har en helhetssyn på träningen som inte enbart ser till att utveckla ett barn fysiskt utan hela människan. Självklart ser vi till att allt sker på ett säkert sätt i en trygg miljö. Instruktörerna har flera års erfarenhet av träning och barnträning.

 

Anmälan till Barn & ungdomsträningen gör man genom intresseanmälan. Välj den idrott som ni är intresserade av och sedan grupp. Klicka i “tränande är under 18 år” och fyll i både barnets och målsmans uppgifter.

Varför träna hos oss?

Utveckling

Utmana dig själv på alla plan och nivåer

Stjärn-instruktörer

Ser till att du uppnår dina mål

Tävling

För dig som vill satsa högre