Klubben där allt är möjligt

Krav Maga / Självförsvar

Krav Maga är ett självförsvarssystem med rötter i Israel och den israeliska militären. Det är ingen egen kampsportstradition utan en kombination av olika stilar vars syftet är att ge utövaren en förståelse för, samt en förmåga, att kunna försvara sig mot olika typer av angrepp. Krav Maga är under ständig utveckling för att anpassas efter nya rön och kunskaper.

Varje pass är 90 minuter från nybörjare upp till avancerade. Träningen grundar sig i  att ge varje utövare en bred och grundläggande förståelse för fighting och självförsvar. Träningen innehåller teknikträning, sparring, fys samt olika typer av stress- och aggressivitetsdrillar som tränar koordination, kroppskontroll och ”fighting-instinkt”. All träning sker under kontrollerade former med säkerhet i första rummet.

Vårt självförsvarssystem utgår från de vanligaste typerna av attacker och alla försvar är i enlighet med svensk lagstiftning och proportionalitetsprincipen. Man börjar med enkla tekniker som grepp i kläder och övergår successivt till försvar mot strypningar, försvar mot attacker på marken till försvar mot vapen så som påk och kniv.

Som Krav Maga-utövare tränar man som motionär och träningen vänder sig till alla åldrar, och både tjejer och killar tränar hos oss. Man kan träna endast för att man vill lära sig självförsvar men passar även de som tycker att träningsformen i sig är allsidig och rolig. En del Krav Maga-utövare kombinerar träningen med andra kampsporter.

Varför träna hos oss?

Utveckling

Utmana dig själv på alla plan och nivåer

Stjärn-instruktörer

Ser till att du uppnår dina mål

Tävling

För dig som vill satsa högre