Klubben där allt är möjligt

Thaiboxning / Kickboxning

Thaiboxning/kickboxning är en stående kampsport där man med hjälp av såväl sparkar och slag som clinch och knän (inom thaiboxning även armbågar) försöker besegra sin motståndare.

Kickboxning växte fram i USA under 1970-talet när man ville skapa ett regelverk för att utövare från olika kampsporter skulle kunna mötas. Kickboxning har med tiden utvecklat en unik särart och är idag en egen idrott. Inom kickboxning finns regelverket K-1 som har många likheter med thaiboxning men med kortare clinch.

Thaiboxning eller muaythai som idrotten egentligen heter, har sitt ursprung i Thailand och har en lång och rik historia. Många traditioner är kopplade till thaiboxning som är en viktig del av den thailändska kulturen. Thaiboxning kallas ofta för ”the art of eight limbs” eftersom man förutom boxning (händer) och sparkar (fötter och underben) även använder sig av knän och armbågar.

På GBG MAC kör vi pass anpassade för både K-1 och thaiboxning. En träning är som regel 75 minuter och det finns flera olika nivåer från nybörjare till elit. Ett pass innefattar teknikträning, sparring (ej för nybörjare), fys samt mittsträning.  Passen är ganska tuffa och krävande, men all träning sker under kontrollerade former med säkerheten i första rummet.

Vi har även barn- & ungdomsträning. Många ungdomar går vidare och tränar i våra vuxengrupper när de blir äldre.

Kristoffer Carlberg är ansvarig för thaiboxningen på GBG MAC.

Varför träna hos oss?

Utveckling

Utmana dig själv på alla plan och nivåer

Stjärn-instruktörer

Ser till att du uppnår dina mål

Tävling

För dig som vill satsa högre