Hannimal tar VM-Guld !!!

Denna veckan hölls VM i Albanien, Tirana. Hanna ”Hannimal” Palmquist från GBG MAC är en utav representanterna från landslaget som varit där och krigat hela veckan tillsammans med Coach Engberg i sin hörna. Det är andra året på raken Hanna ställer upp på ett VM och har verkligen visat vilken utveckling hon gjort sedan hon började i MMA på GBG MAC. För att endast ha tränat i 3 år har Hanna visat att hon hör hemma i landslaget, i både EM och VM har hon landat på pallplasten med en brons-medalj runt halsen och därmed blivit rankad på plats nummer 2:a utav IMMAF. Vilka meriter! Vi är otroligt imponerade och stolta över henne!

Hanna står som segrare med den svenska flaggan höjd

Veckans händelseförlopp
Hanna anmäldes i SENIORS / WOMEN / F: FLYWEIGHT 56.7 KG (125 LBS) en utav de tuffaste viktklasserna för damer då de flesta kör denna viktklassen. Med det sagt har det inte varit någon dans på rosor. Från dag 1 har Hanna kämpat hårt för att ta sig till en finalplats.

I Första matchen, under kvartsfinalen mötte hon Marta Pankiv från Ukraina där hon gick tre tuffa ronder. För er som inte känner till historien är det tredje gången gillt dessa damer möts. Förrän denna matchen så stod det 1-1 mellan dem pga att Hanna snubblade i sin första match mot henne och domaren stoppa direkt (Väldigt olyckligt!). Eftersom Hanna är sådan krigare lyckades hon segra med ett enhälligt beslut på 3-0 och har ännu en gång bevisat att det är hon som är herren på täppan!

Kvartsfinal, rondvila, Hanna Palmquist & Joakim Engberg

I Semifinalen ställdes hon mot Chloe Gowen från Team England där en del fina slag-och sparkutväxlingar skedde. I denna matchen kunde man tydligt se att Hanna kände sig mycket mer bekväm i buren än tidigare där hon använde jabben för att kontrollera avståndet, sätta press på motståndaren och därav visade sin dominans. Hon vann via enhälligt beslut på 3-0.

VM-Final
Finalen ägde rum lördagen den 25 november 2023 i Limpin Park, Albanien. Efter en dags vila på fredagen mellan semifinalen och finaldagen hade Hanna Palmquist lycktas återhämta sig ordentligt inför fightdagen och precis som vi hade väntat oss utav henne så kammar hon hem ett VM-guld för Sverige! Hon visade verkligen hur skicklig hon är stående, mot buren och på marken, en komplett MMA-utövare. Dominans från start till slut och vann ännu en gång via ett enhälligt beslut med 3-0 mot Team Englands, Lauren Reay.

Hanna segrar på finaldagen där hennes arm lyfts