• Brazilian Jiu-Jitsu
  • Brazilian Jiu-Jitsu

    Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ) är en av de snabbast växande sporterna i världen och i Sverige.

    Det är en brasiliansk kampsport utvecklad ur Judo som i sin tur utvecklats ur den traditionella japanska jujutsun. Brasiliansk Jiu Jitsu kallas ibland även Gracie Jiu-Jitsu efter den brasilianska familjen Gracie som har spelat en nyckelroll i sportens utveckling och spridning ut i världen.

    Du behöver inte vara vältränad eller under femtio för att börja träna BJJ. Praktiskt taget så kan vem som helst, oavsett ålder, kön eller kondition börja träna Brasiliansk Jiu-Jitsu. I BJJ används inga slag eller sparkar men man lär sig hantera dessa ur självförsvarssynpunkt. BJJ teknikerna använder hävstångsprincipen och är utvecklade för att den mindre och svagare ska kunna besegra den större och starkare vilket faktiskt fungerar i verkligheten! Jiu-Jitsu for Everyone. Johan Batista är en av våra instruktörer i Brasiliansk Jiu Jitsu.

    Alla våra BJJ-medlemmar kan gå på Submission Wrestling-passen för att träna mer på brottning och grappling utan extra kostnad. Ett SW-pass är 90 minuter och sträcker sig från nybörjare till avancerad-nivå och innehåller både teknikträning samt sparring. Sebastian Palmdahl är ansvarig för submission wrestlingen på GBG MAC.