Tre världsmästarinnor under samma tak!

Vad är hemligheten till deras framgång? Det ska vi avslöja i denna artikeln.

Den första i kullen är Cornelia ”ConnyFuture” Holm med sin brottningsbakgrund sedan barnsben. Hon började på dåvarande GBGMMA redan 2013, ungefär samtidigt som Anton Turkalj, Mario Markus och Michel Cerqueira. ”Några OG’s som fortfarande tränar på GBGMAC!” Innan Cornelia började på klubben tränade hon nästan bara med killar under många år. 2016 ställde hon upp i IMMAF World Championship som hölls i Las Vegas där hon vann VM-guld för Sverige. ConnyFuture har utöver det två EM-guld från 2016 och 2017 IMMAFs European Championships.

”Jag hade stort stöd av min coach Joakim Engberg som utformade en perfekt gameplan inför VM och som jag tog med mig genom hela amatörkarriären. Alla träningspartners bidrog mycket såklart också men mest tror jag att det kom ifrån ett eget driv och disciplin.”

Cornelia ”ConnyFuture” Holm

2019 fick klubben ett tillskott vid namn Nikolija ”QueenBeast” Milosevic aka Nina. 2020 gick hon sin första MMA-match mot den dåvarande svenska mästaren Jessica Andersson vilket resulterade i en landslagsplats och fick således vara med på sitt första mästerskap i IMMAF World Championship i Abu Dhabi 2021. Nina var den ende svensken som hämta hem guld åt Sverige det mästerskapet. Till råga på det vann hon nästkommande EM och VM med avslut på samtliga matcher.

”När jag väl bestämde mig för att börja i MMA var GBG MAC ett givet val. Brydde mig inte ens om att kolla upp andra klubbar då jag ville bli tränad av den bäste och det är Joakim Engberg. Tror inte dagens generation riktigt förstår vem han är och vad han gjort för svensk MMA. Dessutom hade klubben en kvinnlig proffsfighter vid namn Cornelia Holm. Det kändes bra och stort att få kunna träna med ett proffs. Hon var mycket bättre än vad jag var och jag såg det som en tillgång för att kunna utvecklas och bli bättre själv. Ett halvår innan jag skulle delta i mitt första VM kom Hanna med i bilden. En sjukt irriterande jävel som hela tiden utmanade mig men över tid började jag uppskatta det och insåg vilken resurs hon var eftersom hon pushade mig till att bli bättre. Med det sagt så tror jag anledningen till att jag har lyckats så bra som jag har gjort är för att jag har haft dessa människor i mitt liv. Men också för att jag genuint brinner för MMA annars hade det varit svårt att ha den disciplinen jag har och motivationen att vilja vara på mattan varje jävla dag.”

Nikolija ”QueenBeast” Milosevic

En till förstärkning började på klubben 2020, Hanna ”Hannimal” Palmqvist utan någon form av kampsports bakgrund överhuvudtaget. Redan året därpå kom hon med i landslaget och ställde upp på sitt första mästerskap i Italien på IMMAFs European Championship och vann brons-medalj för Sverige. Bara några månader senare deltog hon i IMMAFs Worlds Championship som hölls i Serbien, och fick även där en pallplats med en brons-medalj runt sin hals. Knappt ett år senare hölls VM igen i Albanien och denna gången gick hon hela vägen till final och landade på första plats med ett VM-guld istället!

”Jag började på GBGMAC för 2 år sen. Första månaderna sa jag knappt ett ord till någon, men dök upp på varenda träning. Efter ett tag insåg jag att den gapigaste jävlen på klubben hade samma mål som mig. Det var Nina, och vilken tur att hon syntes o hördes. För det var exakt en sådan träningspartner jag behövde i mitt liv. Någon man kan drilla med i timmar och någon som alltid letar luckor i vardagen för att utvecklas på mattan. Jag lyckades vinna för att jag har slitit hårt, tränat smart, haft bra folk runt omkring mig och en grym coach. Jag tror inte folk på våran klubb förstår hur lyckligt lottade vi är, som har Joakim Engberg som coach. Han håller sig uppdaterad och studerar tekniker som folk använder i nutid.”

Hanna ”Hannimal” Palmqvist

Joakim Engberg säger:
” Faktum att vi har 3 världsmästare, fyller mig såklart med stolthet och ger ett kvitto på att träningsmetoderna fungerar. Att tjejerna inte bara är grymma fighters utan också fantastiska förebilder för alla som tränar på gymmet känns lika viktigt. De har alla varit noggranna i sina förberedelser både det tekniska, fysiska, taktiska och mentala. Det är något alla kan lära sig av. Det är inte en slump att de lyckats knipa guldet till Sverige. Sen att alla har olika bakgrunder; Cornelia brottning, Nina Thaiboxning och Hanna direkt MMA, och alla fightas på helt olika sätt betyder något med. Som coacher gillar vi att snacka om vetenskapen i fighting men glömmer ofta bort att det heter Mixed Martial ARTS. Att fightas ska vara ett uttryck av DIG som fighter och person inte av din coach eller någon annan. Jag tycker vi lyckats skapa en miljö och metod som tillåter detta. ”