Instruktör – Kristoffer Carlberg thaiboxning

Kristoffer Carlberg började träna MMA 2003 och har varit med från starten på GBG MAC IF. Vid sidan av MMA:n tränade han flera andra kampsporter som thaiboxning, bjj och boxning på flera olika klubbar. Från 2011 har det blivit en helhjärtad satsning på thaiboxning.

Kampsporten lärde Kristoffer att kämpa och aldrig ge upp och gav honom disciplin. Det i sin tur ledde till att han blev stark både fysiskt och psykiskt vilket resulterade i ökat självförtroende och självkänsla. GBG MAC IF har dessutom gett Kristoffer en känsla av syfte och tillhörighet samt många nya vänner.

Kristoffers träningsfilosofi och det som utmärker honom som instruktör är att han är lite av en pedant och därmed är väldigt noga med att det tekniska utförandet skall vara  korrekt. Sparring skall vara lekfull och man skall ha ett leende på läpparna när man är på mattan. Eleverna skall lära sig att vara lugna och starka. Kristoffer tror mycket på respekt och ödmjukhet och att lämna egot hemma. Hans mål som instruktör är att hjälpa andra att utveckla sig på alla plan. Det som enligt Kristoffer utmärker GBG MAC är erfarna instruktörer, gemenskapen och klubbkänslan som inte alltid finns på andra klubbar.

Joakim Engberg säger ”För mig är Kristoffer en instruktör som aldrig missar ett pass, aldrig gnäller och alltid ställer upp för klubben och sina elever. En stor resurs som jag ser fram emot att växa tillsammans med thaiboxingsgruppen på GBGMAC.”